Rundvlees Kanters
Wouters Vleesverwerking B.V. komt graag in contact met ervaren rundvlees kanters
Een rundvlees kanter snijdt en verwerkt met scherpe messen vlees van runderen. Het kanten is het bijsnijden, splitsen en verdelen van het vlees. Een kanter werkt de gehele werktijd aan een eigen werkplek. Hij verwerkt 300-400 kg per uur per dag.
Voor de bewerking van een apart vleesdeel heeft hij ongeveer 20 seconden tot maximaal 1 minuut nodig. De vleesdelen zijn afkomstig van de ‘voorvoet’ (o.a. sukade, bloemstuk, schoudermuis, schouderlap) en ‘achtervoet’ (o.a. platte bil, spierstuk, bovenbil, dikke lenden, staartstuk, ezel) van runderen.
Hij ontvangt via de lopende band vleesdelen, die bewerkt zijn door uitbeners. Hij snijdt de vleesdelen, de grove stukken vet en de dikke pezen eraf. De restanten van de vleesdelen schuift hij door een snippergat of vetgat in een aparte bak. De gekante vleesdelen gooit hij op de lopende band voor verdere verwerking zoals het vliezen van de vleesdelen. Hij zorgt met behulp van een ‘staal’ of slijpmachine ervoor dat hij zijn mes scherp is.